fbpx

ΜΟΝΩΣΗ ΤΟΙΧΟΥ – ΠΥΛΩΤΗΣ – ΚΕΡΑΜΟΣΚΕΠΗΣ

Θερμομόνωση Τοίχου 85τμ με έγχυση πολυουρεθάνης στον Πειραιά

Γιατί μόνωση με πολυουρεθάνη;

Η μόνωση ταράτσας, τοίχου, πυλωτής, ελλενίτ και κεραμιδιών αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την επίτευξη θερμικής άνεσης για τους ενοίκους. Η μόνωση μειώνει την ανεπιθύμητη απώλεια θερμότητας ή την υπερβολική ύπαρξή της, προστατεύει το σπίτι από τη ζέστη, το κρύο και την υγρασία. Επίσης αυξάνει το κέρδος σας καθώς μειώνει τις απαιτήσεις των συστημάτων θέρμανσης και ψύξης, όπως καλοριφέρ, Air Condition, Σόμπες κ.τ.λ.

Η πολυουρεθάνη είναι το πιο κατάλληλο υλικό για μόνωση κτιρίων, σωληνώσεων, δεξαμενών, εργοστασίων, ψυγείων, θερμοσίφωνων και πολλών άλλων εφαρμογών. Αυτό λόγω των άριστων ιδιοτήτων της: έχει τον πιο χαμηλό συντελεστή θερμικής αγωγιμότητας από όλα τα υλικά λ=0,026Kcal/mh°C. Αυτό σημαίνει ότι απαιτείται το πιο μικρό πάχος για να πετύχουμε την απαιτούμενη μόνωσης. 

Τα πλεονεκτήματα της πολυουρεθάνης

Είναι πολύ ελαφριά (45Kgr/m³)

Έχει μεγάλη ελαστικότητα (αντοχή στους σεισμούς)

Δέχεται φορτία

Αντέχει σε ακραίες θερμοκρασίες

Αντέχει σε όλα τα χημικά

Δεν καίγεται (αυτοσβηνόμενη)

Πληροί τους διεθνείς κανονισμούς υγιεινής

Έχει πολύ μεγάλη διάρκεια ζωής

ΤΟΙΧΟΣ

Εφαρμογή της πολυουρεθάνης είτε με έγχυσή της ανάμεσα στην εξωτερική τοιχοποιία είτε με ψεκασμό απευθείας στο σοβατισμένο τοίχο (εξωτερικά), εξαλείφοντας τους μύκητες (μαυρίλες) που δημιουργούνται στο εσωτερικό του σπιτιού. Η μονωμένη επιφάνεια μπορεί να δεχτεί απευθείας ακρυλικό χρώμα ή να σοβατιστεί εκ νέου.

ΠΥΛΩΤΗ

Εφαρμογή του αφρού πολυουρεθάνης απευθείας επάνω στο σοβά ή στα εμφανή μπετά στο κάτω μέρος της πυλωτής. Προσφέρει άμεση & αποτελεσματική θερμομόνωση στον πρώτο όροφο του κτίσματος μειώνοντας τις απώλειες θερμότητας από το δάπεδο με την μικρότερη δυνατή αναστάτωση για τους ενοίκους.

ΕΛΛΕΝΙΤ ΚΕΡΑΜΙΔΙΑ

Η πολυουρεθάνη μπορεί να εφαρμοστεί απευθείας πάνω στο ελλενίτ και τα κεραμίδια διότι ακολουθεί την καμπυλότητά τους, έχει άριστη πρόσφυση σε αυτά και πρακτικά μηδενικό φορτίο. Το αποτέλεσμα της μόνωσης γίνεται αισθητό με την ολοκλήρωση των εργασιών.

Τί είναι η Πολυουρεθάνη;

Τί είναι η πολυουρεθάνη;

Η πολυουρεθάνη είναι το αποτέλεσμα της χημικής αντίδρασης δύο διαφορετικών πρώτων υλών, της πολυόλης και του ισοκυανικού. Η χημική αντίδραση είναι εξώθερμη (παράγεται θερμότητα κατά την εξέλιξη της) και διαρκεί 15-20 δευτερόλεπτα. Η πολυουρεθάνη που παράγεται είναι αφρώδες υλικό με μικροκυψέλες στη μάζα της που πληρούνται με φρέον, στο οποίο οφείλεται και η θερμομονωτική της δράση.

Μπορώ να βρω πολυουρεθάνη μόνος μου στην αγορά;

Η προμήθεια των πρώτων υλών, πολυόλης και ισοκυανικού, γίνεται σε υγρή μορφή, σε βαρέλια 250 κιλών. Η κύρια παραγωγός χώρα είναι η Γερμανία, και δευτερευόντως η Αμερική, ενώ οι εταιρείες εισαγωγής τους για την Ελλάδα είναι ελάχιστες.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω άλλη πολυουρεθάνη;

Πολλές φορές συγχέονται τα επαλειφόμενα υλικά πολυουρεθανικής βάσης με την ψεκαζόμενη αφρώδη πολυουρεθάνη.
Ο αφρός πολυουρεθάνης παράγεται από συγκεκριμένο μηχάνημα στο οποίο εισάγονται οι πρώτες ύλες (πολυόλη και ισοκυανικό) σε κατάλληλη αναλογία, ενώ τα επαλειφόμενα υλικά πολυουρεθανικής βάσης εφαρμόζονται με ρολά. 

Ποιο είδος πολυουρεθάνης μου προτείνετε;

Η εταιρεία μας, βασιζόμενη στην πολυετή εμπειρία της προτείνει και χρησιμοποιεί αποκλειστικά αφρό πολυουρεθάνης αφού αποδεδειγμένα παρέχει την ανώτερη μονωτική δράση.

Εφαρμογές Πολυουρεθάνης

Μόνωση ελλενίτ & κεραμοσκεπών

Μόνωση τοίχου με πολυουρεθάνη

Μόνωση τοίχου με πολυουρεθάνη

Μόνωση ελλενίτ & κεραμοσκεπών

Ισοδύναμα Πάχη των Μονωτικών Υλικών

Στο ακόλουθο διάγραμμα φαίνονται τα ισοδύναμα πάχη των πιο συχνών υλικών δόμησης.

Ισοδύναμα Πάχη Μονωτικών Υλικών

Για παράδειγμα, με 2,5 εκατοστά πάχους πολυουρεθάνης πετυχαίνουμε το αποτέλεσμα μόνωσης 86 εκατοστών τούβλων!

ΜΟΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑΝΝΑΤΟΣ

50+

Περισσότερα από 50 χρόνια Εμπειρίας

500

Ολοκληρωμένα έργα & Ικανοποιημένοι πελάτες

3

Πλήρως εξοπλισμένα συνεργεία πανελλαδικής κάλυψης